Mit teszünk és nem teszünk a gyógyulásért?

Tudásom legjava és tapasztalataim alapján azt gondolom, hogy a gyógyulás ott kezdődik, amikor meghozzuk a döntést, hogy energiát teszünk bele.

Figyelmet és időt szánunk magunkra tettekben is. Addig semmi változásra nem lehet számítani, amíg nincs meg a változtatáshoz a cselekvés.

Ma már egyre szélesebb körben tudatosul, hogy a betegségek okai között ott szerepelnek a lelki okok is.

A természetgyógyászat holisztikus szemléletű, ami azt jelenti, hogy a test-lélek-szellem egységét veszi alapul. Ennélfogva az egészség támogatása egy összetett folyamat.

Amikor a test is jelez, akkor itt az ideje a cselekvésnek, nem érdemes tovább odázni az odafigyelést önmagunkra.

Nem elég a hármas egységből csupán egyet kezelni. Ha testi panaszok is vannak, akkor olyan orvoshoz és terapeutához javasolt fordulni, aki az adott szervvel vagy szervrendszerrel foglalkozik. És mindemellett javasolt a lelki részét is rendbetenni a problémáknak. Minél több oldalról támogatjuk a test-lélek egyensúlyának visszaállítását, annál hatékonyabb és gyorsabb lehet az eredmény.

Hamar visszatérhetnek a panaszok, ha a stresszforrás megmarad. Az is lehet, hogy sikerül egy régóta fennálló lelki okot megszüntetni, ha közben nincs kezelve a gyomorfekélye vagy a cukorbetegsége , akár stagnálhat vagy romolhat is a szerv állapota.

Mivel működésünk egy kifinomult gépezet összetett munkája, így az egészség helyreállításához érdemes nemcsak a szoftvert frissíteni, hanem beolajozni, karbantartani a fogaskerekeket is.

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és , szöveg, amely így szól: „"Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit teszünk, hanem azért is, amit nem teszünk meg." -Lao-Ce-”