Holisztikus szemlélettel az egészségért

Mitől holisztikus szemléletű a természetgyógyászat?

Azáltal , hogy egy adott testi problémát nem csupán az adott szervre vonatkozóan kezel, hanem az embert, mint egészet tartja szem előtt és rálátást adhat a kiváltó lelki problémára is. Ehhez oroszlánrészt hozzájárul maga az igénybevett kezelés, másrészt a komplexitáshoz ajánlott kiegészítő javaslatok (a gyógynövények, illóolajok, egyéb természetes eljárások használatára, továbbá a táplálkozás , alvás és ellazító technikák vonatkozásában).

Ami magát a kezelést illeti:

Például nőgyógyászati panaszoknál: A reflexterápiák alkalmával komplexen lehet hatni egyszerre több zónán keresztül is egy adott problémára. A szervrendszer és ezáltal a célzott szerv munkáját támogatja a méh, a petefészek, a petevezeték, az altest fellazító, a mell , az agyalapi mirigy, hipofízis zónák célzott ingerlése, illetve az idegrendszer stimulációja. Lelkileg pedig a nőiség , a női minőségek megélésével állhat összefüggésben a probléma.

Tehát nem csupán az adott funkciózavarban lévő szervre, hanem annak a munkáját segítő idegrendszeri illetve más szervrendszeri működésre is hatással van egy -egy kezelés. Ha ezen felül az ajánlott kiegészítő javaslatokat is sikerül beépíteni a terápiába, akkor teljes komplexitásában lehet egy célzott területre hatni.