Talpreflexológia

Világszerte elismert empirikus, ősi eljárás, mely ujjnyomásos technikát alkalmaz a talpon, ahol a szervek kivetülései találhatók. A holisztika elvéből kiindulva, minden egyes sejtünk tartalmazza az egész szervezetre vonatkozó információhalmazt,  ez teszi lehetővé az információcserét a rész és az egész között. Ezáltal bír hatással egy reflexzóna célzott masszírozása  egy adott  szerv vagy szervrendszer működésére . Reflexzónák nem csak a lábfejen, hanem egyéb testrészeinken is találhatók, pl. a fülkagylóban és a kezeken. A lábfejen azonban különösen jól kirajzolódnak és érzékenyek.

Az eljárás alkalmas a szervezet működésének serkentésére, prevencióra. Hatást gyakorol az idegrendszerre és az egyes zónákhoz tartozó szervekre. Alulműködés esetén tonizáló, túlműködés esetén szedáló hatással bír, ezáltal hozza egyensúlyba a belső homeosztázist. Kifejezetten alkalmas hormonális, nőgyógyászati, emésztőszervi, immun- és légzőrendszeri és vizeletkiválasztó rendszeri betegségek kiegészítő eljárásaként. Segíti és szabályozza a vér- és nyirokkeringést, erősíti az immunrendszert, segíti a salakanyagok kiválasztását, szabályozza  a belső elválasztású mirigyek működését.

A tünetek átmenetileg felerősödhetnek, ez annak a jele, hogy a szervezet reagál ,  a test válaszol az ingerlésre.  Gyakori a masszázsok után a fokozottabb verejtékezés vagy a gyakoribb vizelet-, illetve székletürítés esetleg kisebb fejfájás,  átmenetileg rövid időre – fél/egy napra – felerősödő orrváladékozás, a köpetürítés, a női folyások, illetve ritkán hőemelkedés.

Ellenjavallatok:

  • A láb betegségei vagy sérülései esetén. (pl. törés, fekély vagy lábgombásodás stb.)
  • Súlyos fertőző vagy magas lázzal járó állapotokban
  • A vénák vagy a nyirokrendszer gyulladásos folyamataiban.
  • Veszélyeztetett terhességben.
  • Súlyos depressziós állapotokban.
  • Súlyos idegrendszeri állapotokban. 

A talpreflexológia nem helyettesíti az orvosi ellátást, kiegészítő eljárásként vehető igénybe !

Árak 2024.január 1-től:

1 alkalom 13 000 HUF

4 alkalmas bérlet 44 000 HUF

Kombinált :

Talpreflexológia + Fülakupunktúra: 18 000 HUF

4 alkalmas: 56 000 HUF