Zimankóban is talpon..

Lassan , de megérkezett a tél. Az arra hajlamos , fázékony emberek egészen tavaszig küzdenek a „hidegláb” jelenségével , a felfázásra hajlamosak pedig a szokásos tünetekkel. Nem véletlenül van ez így. A téli időszak a vesék időszaka, ami azt jelenti, hogy kiemelten kell támogatni a működését.

A vesék veleszületett energiaforrás hordozói. Nézzük meg a gyerekeket, mennyi energia van bennük, ritkán fázékonyak. Fel kell hívni figyelmüket, ha derekuk szabadon van, hogy takarják, védjék. Ezzel szemben a nagyon időseknél megfigyelhető a tipikus derékfázékonyság, és az enerváltság, fáradékonyság. Ezért az életünk folyamán tanácsolt minden télen kiemelt figyelmet szentelni a veséknek. Támogatni lehet többek között naponta forró sós lábfürdővel, meleg színű ruházat viselésével, zuhany helyett gyakoribb forró fürdő vételével, mozgással, derékmelegítő viselésével, autóban ülésfűtés használatával…..és nem utolsó sorban talpmasszázzsal.

A vesék, mellékvesék, a húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső zónák átmasszírozása felpezsdíti és energetizálja a hozzá tartozó szervek működését, ha blokk van benne, beindítja az energiaáramlást, tisztulást. Utána gyakoribb vizeletürítés, „sűrűbb” ,sárgább vizelet távozása várható, és a mellékvesékre gyakorolt hatás következtében frissebbnek, energikusabbnak érezhetik magukat a vendégek.

Amit érdemes kerülni vagy csökkenteni télen a vesék védelmében az kiemelten a kávé és egyéb energiaitalok, magas purintartalmú ételek, italok fogyasztása. Érzelmileg kerüljük a felesleges szorongást és félelmeket, illetve ne engedjük, hogy a kelleténél nagyobb hangsúllyal éljük meg azt. Helyette bizakodjunk, higgyünk, és gondolkodjunk pozitívan!

A reflexológia nem helyettesíti a szakszerű orvosi ellátást, a panaszokkal elsőként orvoshoz kell fordulni.