Új év, új lehetőség az egészségtudatosságra

Mielőtt szót ejtenék az új célmeghatározások fontosságáról az új esztendőre nézve, tisztázni érdemes, mit is jelent az egészségtudatosság? Pontosabban úgy lehetne megfogalmazni a kérdést, hogy kinek mit jelent?

Miért fontos ez? Mert nem vagyunk egyformák , nem ugyanazzal a lehetőségekkel képességekkel és hajlamokkal születünk a világra. Ennélfogva a testünk -lelkünk és szellemünk egészségét is annak megfelelően tudjuk fejleszteni és támogatni, hogy személyre szabott szükségleteit adjuk meg neki.

Így már tudjuk, hogy az egészségtudatosság nem egy állapot, hanem egy lépcsőfok az életünkben, azon célok felé, amelyekben panasz -és fájdalommentesen, örömteli harmóniában tudunk élni a testünkkel. Ahol szeretni és tisztelni tudjuk testünket, lelkünket és szellemünket eléggé ahhoz, hogy odafigyeljünk a jelzéseire, és mint egy segítséget kérő gyermeknek támogatást és kezet nyújtunk.

Van akinek ez a lépcsőfok egy életmódváltás kezdetét jelenti, van akinek egy betegség legyőzését, van akinek inkább prevenciós azaz megelőzéshangsúlyos új szokások elsajátítását, van akinek kevesebb cukor fogyasztását a korábbiakhoz képest.

Így maga az egészség fogalma is bizonyos szemponból relatív marad, én azt mondanám, az az egészség, amikor jól érezzük magunkat a bőrünkben és ezt a tünetmentes, együttműködő test is jelzi.

Az új év tervezése azért nagyon fontos, mert ha nincsenek tervek, és hozzá kapcsolódó megvalósítás, akkor érezheti úgy az ember fia, hogy csak sodródik az árral és nincs hatalma a történések felett.

Amiben én tudok segíteni a hozzám fordulók hölgyeknek, az két olyan alternatív egészségmegőrző és egészségtámogató természetgyógyászati terápia , amik több ezer évesek és az ókori Kínából származnak. Szelíd, fájdalommentes eljárások, mint a fülakupunktúra és a talpreflexológia.

Ha úgy érzed, neked is tudok segíteni akár gyermekvállalás támogatásában, akár egészséged megőrzését célzóan, keress bátran ! Vácon , Veresegyházon és Dunakeszin várlak szeretettel az új évben Téged is.