Mire jó a fülakupunktúra?

A hozzám fordulók gyakran arról számolnak be, hogy hallomásuk szerint a fülakupunktúra csupán fogyókúráknál illetve diétáknál ajánlott kiegészítő eljárás. Emiatt is szeretném ebben az írásomban feltárni, hogy mi mindenre jó még, és mi az ami miatt leginkább kedvelt a vendégek körében, akik igénybe veszik.

A fülakupunktúra ugyanolyan ősi empirikus eljárás ,mint a reflexzóna masszázs a talpon, és hasonló hatásmechanizmussal működik.

Tűszúrásos technikát alkalmazva a szúrás helyén lévő zónákban ingerli a célzott szervek működését, azáltal, hogy fokozza a vér-és nyirokkeringést és az energiaellátottságot. Nem okoz fájdalmat a szúrás, félni semmiképp sem érdemes tőle, ez egyéni érzékenység függvénye. 45 percen át vannak a fülben a tűk. Ezalatt sokan álmosságot, melegséget kezdenek érezni.

Amiért nagyon szeretik az elsősorban a stresszoldó , nyugtató hatása, amit az idegrendszeri pontok ingerlésével ér el a technika. Harmonizálja a hangulatingadozásokat és jobb minőségű alvásról számolnak be a tapasztalattal bírók. Ezen felül kitűnően segíti a tüdő, máj és vese munkáját , ezáltal támogatja a teljes légzőrendszer, az emésztőrendszer a vizeletkiválasztó rendszer működését. Ennek megfelelően pozitív hatással van méregtelenítő és anyagcsere folyamatokra , az izomzat és izületek működésére, a test energiaellátására, az idegrendszer működésére. Segíti az ellazulást , ezáltal támogatja az addiktív viselkedéseket is pl. nassolási kényszer.

Igénybevétele alatt akár szundítani is lehet, vagy egyidőben akár egy reflexzóna talpmasszázs is igénybe vehető.

További információkért érdeklődni telefonon lehet a 06306563539-es számon. Helyszín: TESZ Egészségközpont, Vác