A test tavaszi tisztítása

A tél lassan búcsúzik és a vese után elkezdődik a máj aktív időszaka. Ez azt jelenti, hogy mindennemű méregtelenítés , máj- és epeút tisztítás  ilyenkor a leghatékonyabb. A máj funkciói nagyon sokrétűek, érdemes törődni vele. Méregtelenítés, tápanyagok átalakítása, enzimfolyamatok. Számtalan , közvetlenül a májhoz nem köthető betegség is a máj nem megfelelő működésének a következménye hosszú távon.

Motiváció lehet a felesleges kilók leadása, egészségesebb életvitel kezdete, szokásos éves böjt, vagy már meglévő emésztési zavarok megszüntetése. Nem véletlen, hogy éppen ebben az időszakban tartjuk a húsvéti böjtöt is. 

Több módon is segíthetjük a szervezetben felgyülemlett méreganyagok távozását ( pl. nagyobb mennyiségű tiszta víz ivással, szaunázással, tisztító gyógyteákkal , nyirokmasszázzsal), hogy a bőr , nyirok-és emésztőrendszer tisztulhasson.

Célszerű ilyenkor nagy mértékben csökkenteni vagy kerülni azon táplálékok és anyagok mennyiségét , amelyek túlzottan terhelik a máj munkáját és/vagy túlzott mennyiségben kerül a szervezetbe, ( alkohol, hús, kemikáliák, finomított szénhidrátok stb) és helyettük minél több zöldséget, csírát, leveseket és gyümölcsleveket és tiszta vizet fogyasztani. Kerülendő viszont mindennemű drasztikus böjt, ami akár rosszulléttel is járhat. Kérdés és bizonytalanság esetén érdemes felkeresni a háziorvost vagy olyan szakembert, aki kifejezetten méregtelenítő eljárásokkal foglalkozik.

A máj- és epeúttisztító gyógyteakeverékek szakszerű! fogyasztása mellett a reflexológiai talpmasszázs és a fülakupunktúra NADA protokollja is kiválóan támogatja a máj és az emésztőrendszer, illetve nyirokrendszer méregtelenítő és regeneráló munkáját.  Fokozottabb izzadás, köpetürítés, vizelet és székletürítés kísérheti a talpmasszázs alatt/utáni napokat. Ez természetes folyamat. Az emberi szervezet holisztikus működését tekintve a lelki méregetelenítésről sem szabad megfeledkezni legalább ilyenkor, hogy tiszta testtel- és lélekkel folytatódhasson az új év.

A reflexzóna masszázs és fülakupunktúra szolgáltatásom a TESZ Egészségközpontban Vácon időpontfoglalással vehető igénybe.

A reflexológia nem helyettesíti a szakszerű orvosi ellátást, a panaszokkal elsőként minden esetben orvoshoz kell fordulni.