Figyelem a testnek

Egy mérleg kibillenése azt mutatja, ha egyik oldalon hiány van valamiből a másik oldalhoz képest. Vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a másik oldalon túlsúlyba került valami.

Amikor a test üzen, figyelni kell rá, mert figyelmet kér. Valamiből valahol hiányállapot lépett fel, vagy túlzásba vittünk valamit. Érdemes végiggondolni, hogy az élet melyik területe lehet elhanyagolva vagy túlzásba véve. Például a táplálkozás, a testmozgás, a lelki élet, a pihenés az alvás vagy a munka . Ha már megtörtént a kibillenés, törekedni kell arra, hogy a szükségesnél ne húzódjon tovább a panaszos időszak. Különböző kiegészítő eljárásokkal is érdemes támogatni a folyamatot, ilyen például a reflexzóna masszázs. Nem csupán egy talpmasszázs, ami nagyon jól tud esni az állandó ‘talponlét’ mellett, hanem egy ősrégi masszázsforma, ami célzott ingerhatást fejt ki a talp reflexzónáira. Kifejezetten a kibillenés helyére fókuszálva történik a masszázs és a célzott zónák, pontok kezdetben lehetnek érzékenyek, ami természetes jelenség. Első reakcióként eleinte felerősödhetnek a fájdalmak , a panaszok, hasonlóan mint amikor hozzányúlunk vagy megmozgatunk egy sajgó , fájó testrészt. Kiegészítő eljárásként az orvosi kezelések mellett kitűnően segíti a regenerálódási folyamatokat.

Minél több oldalról van megsegítve a testi egyensúly visszaállítása, annál hatékonyabb a regenerálódási folyamat, hogy a mérleg ismét középen állhasson.