A talpreflexológia és a nőgyógyászati megbetegedések

A nőgyógyászati tünetegyüttesek tárháza meglehetősen nagy. Fájdalmas menstruáció, rendszertelen mestruáció, cisztikus folyamatok, mióma, fogantatási problémák, endometriózis stb. de ide tartozik részben a változókori tünetegyüttes is. Nőként a legtöbbet ennek a szervrendszernek az egészségéért azzal lehet tenni, ha éves rendszerességgel megtörténik a nőgyógyászati szűrés , hogy képet kapjunk az aktuális állapotról, illetve beiktatunk az életvitelünkbe olyan táplálkozást, testmozgást, amely támogatólag hat a szervrendszer működésére.

Nagyon fontos továbbá, hogy megelőzzük vagy feldolgozzuk a lelki egyensúlyból való kibillenést , amely nemcsak a hormonrendszerre de a teljes homeosztázisra blokkoló hatással lehet.

A talpreflexológiai masszázs mint kiegészítő eljárás az orvosi ellátások mellett abban tud segíteni, hogy energetikailag támogatja a helyreállító folyamatokat. Ilyenkor a méh, a petefészek, a petevezeték, az alhasi fellazító zóna, az alhas nyirokterülete, a hipofízis, agyalapi mirigy zónák kerülnek kiemelten kéz alá. A női ivarszervek zónái kifejezetten érzékenyek szoktak lenni alapvetően is de kibillenés esetén még inkább, ettől nem kell megijedni. Ennek az oka, hogy a boka környékén vékonyabb a szövet és a bőr, és a reflexológus kezeitől függően is erőteljesebb lehet az érzékenység masszázs közben.

Hatásmechanizmusát tekintve a reflexológia igénybevételének időtartama alatt gyakran tapasztalható vérzésmennyiség változás, ciklus változás , ami természetes velejárója a folyamatoknak.

A reflexológia nem helyettesíti a szakszerű orvosi ellátást, a panaszokkal elsőként orvoshoz kell fordulni.

Kapcsolat: