A félelmeink és a test kapcsolata

Holisztikus szemlélettel nézve a negatív érzésekbe való beleragadás nagy százalékban a testi panaszok okozója.

Most téli időszakban, a sötét időszakban a félelmek felerősödhetnek, ami testi szinten a vese és a húgyhólyag szervek és a meridiánhoz tartozó területek panaszait nagyban felerősítheti. Ilyenek például éjszakai vizeletürítés, húgyhólyaggyulladás, csípő vizelet, zavaros vizelet, továbbá derékfájás, fülzúgás, fülpanaszok, fázékony lábak, fáradékonyság stb.

Mit tehetünk lelki szinten?

Mivel az érzelmek a víz elemhez tartoznak, tudhatjuk, hogy a víz nem összenyomható. Ennélfogva az elfojtott és nem foglalkoztatott negatív érzések addig kísérnek, amíg felszínre nem engedjük őket. A félelem és szorongás is ide tartozik. Lehet nem foglalkozni vele, lehet elmenekülni előle ( akár más földrészre is….) , de ami bennünk van , azt viszük magunkkal. Ha például döntéshelyzetben vagyunk és szorongásérzet van , a fejben teli aggasztó kérdésekkel mint a „mi lesz ha…? de hogyan….? de nem tudom ….” , akkor egyetlen megoldása és kulcsa a helyzetnek, ha szembenézünk vele és elindulunk a cselekvés útján. A sok tudás mit sem ér, ha csak fejben maradnak és nem lesznek belőle tettek. A tettek mezejére lépés az első lépés a félelmek leküzdéséhez.

Mindezeken felül foglalkozzunk és harmonizáljuk a gyökereinkkel a kapcsolatot, hiszen a téli időszakban a természet is a gyökereibe vonul vissza energetikailag.

Mit tehetünk testi szinten?

Forró tengerisós lábfürdők, termálvizes fürdők, szauna, forró levesek fogyasztása, hólyag és vesevédő teakeverékek fogyasztása, meleg színű alsóruházat viselése, szemesbab fogyasztása és vöröshúsok fogyasztása. A talp masszírozása, ütögetése és a fül masszírozása.